ANNONS

Nya Sune-filmen handlar om midsommar – men får premiär till jul

I "Sune – Uppdrag midsommar" gör Sophie slut med Sune. Pressbild: Foto: Niklas Maupoix.

”Sune – Uppdrag midsommar”, så heter den kommande långfilmen om Sveriges kanske mest kända tjejtjusare. Filmen väntas få premiär i jul. Författaren Sören Olsson har varit med och skrivit manus.

Handlingen drar igång med att familjen Andersson, bestående av skådespelarna Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf), ska åka på semester hos faster Hulda. Med sig har de familjen Blixt, som bland annat består av Sunes kärlek Sophie. Men katastrofen är ett faktum när Sophie gör slut med Sune – och tjejtjusaren börjar fundera på knep för att vinna henne tillbaka.

Familjen Blixt spelas av Lily Wahlsteen, Olle Sarri och Sanna Sundqvist. Erland Beskow står för regi.

ANNONS

”Det kommer bli kärlek, action, slapstick och en och annan tår i ögonvrån. I den här historien blir inget som man har tänkt sig vare sig med midsommaren eller kärleken, men det blir kanske i själva verket ännu bättre?” säger Erland Beskow i ett pressmeddelande.

Filmen har precis haft inspelningsstart i trakterna kring Karlsborg. Huvudrollsinnehavaren Elis Gerdt spelar Sune för tredje gången och börjar bli van att ägna somrarna åt filminspelning.

”Att återförenas med min andra familj, filmfamiljen, har liksom blivit en naturlig del av mina somrar. Den här gången bor vi i en stugby också så det är som att vara på kollo”, säger han i ett pressmeddelande.

Bakom manus står denna gång Sören Olsson, Thobias Hoffmén och Christoffer Sandler. Rollfigurerna är baserade på Sören Olssons och Anders Jacobssons bokserie om Sune och hans familj.

Nyligen släpptes en ny Sune-berättelse som ljudbok exklusivt på Storytel.

Text: Sofia Sundström (TT) och Boktugg.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se