Frida Skybäck. Foto: Pressbild/LB förlag

Skrivportalen Easywrite lanserar i Sverige och släpper digital romankurs med Frida Skybäck

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Frida Skybäck kommer i samarbete med Easywrite att leda en digital romankurs i samband med att tjänsten lanseras i Sverige till sommaren.

Easywrite grundades av författaren och entreprenören Kristine Storli Henningsen och startade i Norge 2013. Nu lanseras skrivportalen i Sverige och kommer bland annat att erbjuda skrivkurser inriktade på olika genrer, professionell vägledning, diskussionsforum och ett pilotläsarprogram.

I en första romankurs kommer Frida Skybäck att lära ut sina bästa tips och verktyg för skönlitterärt skrivande.

— Som utbildad gymnasielärare känns det fantastiskt roligt att få förena mina färdigheter inom pedagogiken med min passion för att skriva och dela med mig av mina erfarenheter, säger Frida Skybäck i ett pressmeddelande.

Frida Skybäck har bland annat skrivit romanerna Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände, som toppat de svenska försäljningslistorna, nominerats till flera priser och sålt i över 150 000 exemplar. I augusti släpps Frida Skybäcks nästa roman Bokskåpets hemlighet.

— Så länge jag kan minnas har jag drömt om att skriva skönlitterärt. Jag vet hur stark den där längtan är, men också hur svårt det kan vara att komma igång. Efter åtta romaner vet jag vilka verktyg och kunskaper som krävs för att lyckas med sitt manusskrivande, säger Frida Skybäck.

Easywrites svenska sajt är ännu under uppbyggnad men att registrera sig för att ge och få feedback på texter ska vara kostnadsfritt. Portalen öppnar den 1 augusti 2020, och vid registrering väljer man om man är läsare, författare eller båda. Kurserna som tjänsten tillhandahåller är emellertid för betalande kunder.

Läs också om en annan nylanserad skrivtjänst: Picapen hjälper författare att skriva, arkivera och publicera sina texter

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL