Frida Skybäck ger ut ny krimserie på Bokförlaget Polaris – skriver flerboksavtal

Författaren Frida Skybäck. Foto: Pressbild

Frida Skybäcks böcker har sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser. I augusti 2022 kommer första delen i en ny serie – denna gång på Polaris.

– Karaktären Fredrika Storm har jag burit med mig i över tio års tid och nu ser jag fram emot att hon äntligen ska få se dagens ljus och möta läsarna. Det känns också fantastiskt kul att ta steget fullt ut och skriva en hel krimserie och jag ser mycket fram emot att samarbeta med Polaris drivna och kompetenta gäng, säger författaren Frida Skybäck.

Hösten 2021 debuterade Frida som spänningsförfattare med De rotlösa. Kriminalromanen Svartfågel utkommer i augusti 2022 på Bokförlaget Polaris och är första delen i en spänningsserie om polisutredaren Fredrika Storm.

– Vi är oerhört glada över att få ge ut Frida Skybäcks kriminalromaner. Kombinationen av starka karaktärer, klassperspektiv och kontrast mellan stad och landsbygd ger oss ett berättande med både spänning och substans. En värld som för tankarna till exempelvis den omtyckta tv-serien Mare of Easttown, säger Sofia Brattselius Thunfors, förläggare på Bokförlaget Polaris.

Om Frida Skybäck

Frida Skybäck, född 1980, jobbade tidigare som historie- och språklärare. Hon bor med man och två döttrar i Skåne. Fridas relationsromaner Bokhandeln på Riverside Drive, Bokcirkeln vid världens ände och Bokskåpets hemlighet har hyllats av både läsare och kritiker och har sålt i över 250 000 exemplar bara i Sverige. Hennes böcker har tidigare getts ut av bland annat LB Förlag, Forum och Historiska Media.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL