Författaren Peter Fröberg Idling kommer med en ny roman i höst. Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Peter Fröberg Idling skriver skräckinspirerad bok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Simon bygger ett hus på en tomt ”där eldar brann” och avrättningar ägde rum. I sin senaste roman Nidamörkur skriver Peter Fröberg Idling en skräckdoftande berättelse om en andra generationens storstadsbo som vill återknyta banden med sin egentliga hembygd – vilket inte går som han tänkt sig.

Fröberg Idling blev nominerad till Augustpriset för sin Sång om den storm som ska komma och gav senast ut ”Julia och Paul”. Hans nya bok kommer på Natur och Kultur i höst. Bland deras höstnyheter syns också bland andra Frida Nilsson, med Lindormars land, en bok om att längta efter kärlek.

Frida Nilsson, som har skrivit Ishavspirater och Det tunna svärdet, låter fosterpojkarna Sem och Immer stå i centrum. De tvingas att slita hårt medan andra barn leker på gården. Men en råtta dyker upp med ett erbjudande: de kan få bli drottning Indras barn. Tillvaron i borgen blir dock inte lika problemfri som de hoppats, när djuren där börjar bete sig märkligt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL