Boris Johnsons pappa lyfter sin 40 år gamla bok om virus

Stanley Johnson skrev en bok om virus för över 40 år sedan. Arkivbild: Alastair Grant.

Stanley Johnson, den brittiske premiärministerns Boris Johnsons pappa, försöker få sin 40 år gamla bok ”The Marburg virus” publicerad igen, skriver The Guardian. Till bokens ingredienser hör ett mystiskt virus, en epidemiolog som hjälte och ett desperat sökande efter ett nytt vaccin.

Boken, som inte har funnits i nytryck på länge, handlar om ett virusutbrott i Tyskland på 1960-talet. I Johnsons roman är det i New York som viruset bryter ut, på Bronx Zoo, och viktig för handlingen är också en grön apa.

Johnsons litterära agent vill få förlagen att nappa på vad han beskriver som en ”intelligent” och ”profetisk” thriller. Vissa beskyller författaren för att vara opportunistisk som gör reklam för sin bok under rådande omständigheter, vilket han tillbakavisar.

– Jag är en professionell författare. Är det opportunistiskt för journalister och tidningar att skriva om coronaviruset?

Boken släpptes i USA år 2015, med titeln ”The virus”.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.