Snart en miljon dollar till bokhandlarstöd – King och Grisham i live-event

Stephen King och John Grisham samtalade om sina nya böcker via Zoom och sände live via Youtube. Samtidigt uppamandes tittare att skänka pengar till krisande bokhandlare. Foto: Skärmdump.

Stephen King och John Grisham pratade böcker i en livesändning på Kings Youtube-kanal och uppmanade tittarna att skänka pengar till #SaveIndieBookstores som snart fått in 1 miljon dollar.

Vi har tidigare skrivit om James Pattersons engagemang i kampanjen (som presenterades den 3 april). Han har själv stoppat in 500 000 dollar och uppmanat andra med gott om pengar att göra detsamma. Flera andra författare har engagerat sig på olika sätt.

Rick och Becky Riordan har meddelat att de matchade alla bidrag upp till 100 000 dollar och därmed ”dubblade” effekten av insamlade medel under en period.

Stephen King och John Grisham har inte (vad vi läst) donerat några större summor direkt till insamlingen själva. Däremot höll de ett direktsänt live-event på Stephen Kings youtubekanal igår (går att se i efterhand nedan) för att prata om sina nya böcker Camino Winds (Grisham) och If It Bleeds (King). Samtidigt uppmanade de tittarna att skänka pengar till behövande bokhandlare. De berättade även att de signerar mycket böcker åt lokala bokhandlare som ett sätt att stötta dessa när de inte kan resa runt på signeringar.

– De här butikerna [indiebokhandlarna] tjänar inte mycket pengar när tiderna är goda, och just nu är det … inte bra. Det är viktigt för oss som älskar böcker och bokhandlar att köpa böcker. Inte bara Stephen King- och John Grisham-böcker, även om vi föredrar att de ligger överst på listan, utan alla böcker. Köp böcker och stöd dina lokala bokhandlare. De behöver dig och vi behöver dem, säger John Grisham i början av sändningen.

Hittills har 956 414 dollar samlats in via #SaveIndieBookstores och mer än 850 indiebokhandlare har skickat in ansökningar om ekonomiskt stöd från Book Industry Charitable (Binc) Foundation som hanterar de insamlade pengarna.

Här kan du se ett timslångt samtal mellan Stephen King och John Grisham om deras nya böcker och lite annat.
Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL