ANNONS

Stephen King förändrar boken han skriver – på grund av pandemin

Coronapandemin påverkar handlingen i Stephen Kings kommande bok. Arkivbild: Evan Agostini.

Boken som Stephen King just nu arbetar med var tänkt att utspela sig 2020, vilket till en början såg ut att vara ett harmlöst val.

”Jag tänkte att när jag publicerar den 2021 kommer 2020 att vara i dåtiden”, berättar King för NPR.

Men under pandemin insåg skräckförfattaren att en del av hans romanfigurer åker på en kryssning.

”Jag tänkte, ingen åker på en kryssning det här året. Så jag kollade tillbaka på allting och lät omedelbart boken utspela sig 2019, där människor kunde samlas och vara tillsammans så att berättelsen skulle fungera”, fortsätter han.

ANNONS

Under coronapandemin har han hört många berätta att verkligheten känns dystopisk.

”Människor fortsätter säga, ’det är som att vi lever i en Stephen King-berättelse’. Mitt enda svar på det är ’jag beklagar’, säger King till tidningen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL