Författaren Jacqueline Wilson: Jag har aldrig varit i garderoben

Jacqueline Wilson har skrivit sin första bok om en homosexuell karaktär – och har kommit ut. Arkivbild: Jurek Holzer / Svd / TT.

Den bästsäljande barn- och ungdomsförfattaren Jacqueline Wilson är aktuell med sin 111:e bok, ”Love Frankie”, som handlar om hur pojkflickan Frankie blir kär i Sally, den sötaste tjejen i klassen.

I en intervju i The Guardian berättar den 74-åriga författaren för första gången offentligt att hon är homosexuell och har levt med sin partner Trish i 18 år.

– Jag har väl aldrig varit inne i garderoben, det här är inga nyheter för någon som känner mig, ens bara litegrann, kommenterar hon saken.

Att hon aldrig tidigare har skrivit om ett barn som är gay säger hon beror på att hon genom sin karriär skrivit om barn med problem och att hon inte uppfattar faktumet att någon är gay som ett problem.

”Love Frankie”, som släpps i Storbritannien i augusti, handlar också om en sjuk mamma, en separation, mobbning och syskonrivalitet.

I Sverige är Wilson mest känd för böckerna i ”Tjejer”-serien, samt böckerna om Tracy Beaker.

Några böcker på svenska av Jacqueline Wilson

Det värsta med min syster

Det värsta med min syster

I Det värsta med min syster beskriver Jacqueline Wilson syskonkärlek och syskonrivalitet med humor, fart och värme. Marty och hennes storasyster Melissa är så olika man kan vara. När den ena inkräktar på den andras territorium bryter kriget ut. Plötsligt behöver deras mamma ett arbetsrum och för första gången måste systrarna dela rum. Läs mer »
Little darlings

Little darlings

Ungdomsbok. Sunset lever ett lyxliv med sin vackra mamma som är före detta fotomodell och sin världsberömda före detta rockstjärna till pappa. Men glamourliv på röda mattan kan aldrig fungera som kompensation för svajiga föräldrar som gnatar på varandra, hysterisk mediauppvaktning och ett liv utan riktiga vänner. Läs mer »
Tvillingsjälar

Tvillingsjälar

India är en ensam flicka som lever i en rik familj, med en frånvarande mamma som designar barnkläder och en pappa som har alkoholproblem. Enda trösten i livet är dagboken som hon skriver i. Men en dag träffar hon av en slump en flicka som bor i ett av de fattigare områdena i staden. Läs mer »
Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL