Bokförlaget Langenskiöld öppnar telefonlinje för bokälskare som vill prata böcker

Susanne Hamilton, vd, förlagschef, förläggare på Bokförlaget Langenskiöld. Foto: Pressbild

Bokförlaget Langenskiöld öppnar en telefonmottagning för alla bokälskare som känner sig isolerade under corona-epidemin.

– Vi vill ge alla som tvingas skära ner på sina sociala kontakter en chans att tala med någon om sina läsupplevelser och om böcker. De som vill beställa en bok kan gör det och få den hemskickad, säger förlagschef Susanne Hamilton i ett pressmeddelande.

Så här marknadsför Langenskiölds sin nya telefonlinje.

Langenskiölds bemannar sin telefon varje vardag kl 10-12 och 13-16 tills vidare. Alla är välkomna att ringa. Förlaget kommer också att skapa nya plattformar för sina författare att nå ut. En filmad intervju med konstnären Ernst Billgren som är aktuell med nya boken Salamandern från Farsta är redan klar.

– De flesta har tvingats ställa in föredrag och framträdanden. Bokhandeln gapar tom på folk. Det är ett svårt avbräck om man vill nå ut. Därför spelar vi in filmer och intervjuer med våra författare. Dag Sebastian Ahlander som nyss kommit ut med Lilla Morfar- och Farfarboken, kommer att ge tips och tankar om hur man kan göra som far- och morförälder om man vill hålla en nära kontakt med barnbarnen under epidemin. Han sänder live från sitt hem i ”karantän”.

Langenskiölds har inte heller några planer på ändra sin utgivningsplan för året. Som stiftelseägt bokförlag kan förlaget vara långsiktigt. Akademibokhandeln har tidigare gått ut och önskat 90 dagars kredittid från förlagen, vilket många förlag varit tveksamma till. Men Langenskiölds hörsammar det.

– Vårt fokus just nu är hur vi ska kunna stötta författarna, och den fysiska bokhandeln. Ett första steg är att öka betalningstiden för bokhandeln till 120 dagar. Alla måste dra sitt strå till stacken för att inte litteraturen skall smittas av viruset. Det kommer att bli svårt, men det är positivt att se hur människor i branschen hjälps åt, säger Susanne Hamilton.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.