Susanne Hamilton, vd, förlagschef, förläggare på Bokförlaget Langenskiöld. Foto: Pressbild

Bokförlaget Langenskiöld öppnar telefonlinje för bokälskare som vill prata böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Langenskiöld öppnar en telefonmottagning för alla bokälskare som känner sig isolerade under corona-epidemin.

– Vi vill ge alla som tvingas skära ner på sina sociala kontakter en chans att tala med någon om sina läsupplevelser och om böcker. De som vill beställa en bok kan gör det och få den hemskickad, säger förlagschef Susanne Hamilton i ett pressmeddelande.

Så här marknadsför Langenskiölds sin nya telefonlinje.

Langenskiölds bemannar sin telefon varje vardag kl 10-12 och 13-16 tills vidare. Alla är välkomna att ringa. Förlaget kommer också att skapa nya plattformar för sina författare att nå ut. En filmad intervju med konstnären Ernst Billgren som är aktuell med nya boken Salamandern från Farsta är redan klar.

– De flesta har tvingats ställa in föredrag och framträdanden. Bokhandeln gapar tom på folk. Det är ett svårt avbräck om man vill nå ut. Därför spelar vi in filmer och intervjuer med våra författare. Dag Sebastian Ahlander som nyss kommit ut med Lilla Morfar- och Farfarboken, kommer att ge tips och tankar om hur man kan göra som far- och morförälder om man vill hålla en nära kontakt med barnbarnen under epidemin. Han sänder live från sitt hem i ”karantän”.


ANNONS


Langenskiölds har inte heller några planer på ändra sin utgivningsplan för året. Som stiftelseägt bokförlag kan förlaget vara långsiktigt. Akademibokhandeln har tidigare gått ut och önskat 90 dagars kredittid från förlagen, vilket många förlag varit tveksamma till. Men Langenskiölds hörsammar det.

– Vårt fokus just nu är hur vi ska kunna stötta författarna, och den fysiska bokhandeln. Ett första steg är att öka betalningstiden för bokhandeln till 120 dagar. Alla måste dra sitt strå till stacken för att inte litteraturen skall smittas av viruset. Det kommer att bli svårt, men det är positivt att se hur människor i branschen hjälps åt, säger Susanne Hamilton.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »