ANNONS

Waterstones och Blackwell’s stänger sina butiker på obestämd tid

En av många Waterstone-bokhandlar, denna på Broad Street i Reading. Foto: Roger Utting Photography/iStock.

Bokhandelskedjorna Waterstones och Blackwell’s i Storbritannien väljer båda två att stänga alla sina butiker med anledning av coronaviruset.

De brittiska bokhandelskedjorna Waterstones och Blackwell’s annonserade söndag 22 mars att de tillfälligt stänger alla sina fysiska bokhandlar för att motverka spridningen av coronaviruset, rapporterar Bookseller.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Både Waterstones vd James Daunt och Blackwell’s ordförande Toby Blackwell och c.e.o. David Prescott hänvisar till att de vill skydda sina kunders och sin personals hälsa.

”Vi har hållit våra butiker öppna så länge som möjligt, för vi vet vilken stor roll de spelar i samhället”, skrev Blackwell och Prescott i ett uttalande.

Daunt säger till Bookseller att de nu utreder huruvida personal har gått till jobbet av pliktskyldighet trots att de varit obekväma med det, och trots att kedjan har varit tydliga med att ingen ska behöva arbeta om det känns jobbigt.

– Vi anser fortfarande att vi erbjuder en otroligt värdefull samhällsservice, och om regeringen beslutar att vi är en av de nödvändiga aktörerna kommer vi att öppna igen, så fort vi är helt säkra på att vi kan göra det på ett säkert sätt med bokhandlare som är villiga att vara där, säger James Daunt.

(Via Bookseller.)


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se