ANNONS

Erik Bovin debuterar med gränsöverskridande diktsamling

Erik Bovin. Foto: Jimmy Francis

Jag har sedan barnsben haft ett behov av att uttrycka mig konstnärligt. Detta har tagit sig olika uttryck genom åren. Under en period var jag verksam som skådespelare, skrev låttexter och musik. Jag är född och uppvuxen i Lycksele och numera bosatt i Stockholm där jag studerar teatervetenskap.

Musiken, litteraturen och teatern har således en stor plats i mitt liv. Det var genom musiken jag hittade till poesin. Texter av Leonard Cohen, Patti Smith och Lars Winnerbäck är för mig lyrik.

När jag började skriva på Mahogny mood hängav jag mig åt en viss kompromisslöshet. Jag skrev det jag själv skulle vilja läsa, med målet att vända och vrida på språket, utmana gränser och invanda föreställningar. Detta har resulterat i en diktsamling som sannolikt blir en vattendelare för läsarna. Som med all litteratur läses den på egen risk.

Mahogny mood

Mahogny mood

Grenar i det förflutna har brustit, en förlorad kärlek, riktning, identitet. I nattens slummer, från avgrundens uppehållsort betraktar berättarjaget omvärlden, tiden, och sin egen tynande tillvaro. Erik Bovins första diktsamling "Mahogny Mood" är en gränsöverskridande, existentiell och hudlös bok. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se