Kaninen som så gärna ville somna blir vaggvisa på Storytel

Carl-Johan Forssén Ehrlin. Foto: Jonas Nygren

Nu kommer en sövande sång baserad på succéboken Kaninen som så gärna ville somna. Visan är över 20 minuter lång och släpps exklusivt på Storytel.

Barnboken Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin har sålts i 3 miljoner exemplar världen över, översatts till 46 språk och flera år varit årets mest lyssnade barnbok hos Storytel. Nu släpps den sövande sången med samma namn.

— Att Kaninen som så gärna ville somna har hjälpt så många barn är ju helt fantastiskt. Min förhoppning är att även den här sången ska kunna hjälpa fler att somna om kvällarna, säger Carl-Johan Forssén Ehrlin i ett pressmeddelande.

Sången är nästan 23 minuter lång och syftet är att den ska bidra till avslappning och lugn för att lyssnaren lättare ska somna. För sången står Odessa Koppfeldt, som tidigare bland annat har vunnit Göteborgspriset.

Kaninen som så gärna ville somna var den första egenutgivna boken någonsin att toppa Amazons bestseller-lista och den var under ett halvår den mest sålda i hela Japan – alla kategorier.

Våren 2019 skrev Storytel ett exklusivitetsavtal med Carl-Johan Forssén Ehrlin för Kaninen som så gärna ville somna samt uppföljarna Traktorn som så gärna ville somna och Elefanten som så gärna ville somna.

Nu spinner de alltså vidare på detta samarbete. Sången finns bara på prenumerationstjänsten Storytel, som breddar sitt sortiment ytterligare. Det är inte bara vanliga ljud- och eböcker som gäller längre, utan vaggvisor, sömnböcker, sketcher och podcastserier.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL