ANNONS

Kaninen som så gärna ville somna blir vaggvisa på Storytel

Carl-Johan Forssén Ehrlin. Foto: Jonas Nygren

Nu kommer en sövande sång baserad på succéboken Kaninen som så gärna ville somna. Visan är över 20 minuter lång och släpps exklusivt på Storytel.

Barnboken Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin har sålts i 3 miljoner exemplar världen över, översatts till 46 språk och flera år varit årets mest lyssnade barnbok hos Storytel. Nu släpps den sövande sången med samma namn.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

— Att Kaninen som så gärna ville somna har hjälpt så många barn är ju helt fantastiskt. Min förhoppning är att även den här sången ska kunna hjälpa fler att somna om kvällarna, säger Carl-Johan Forssén Ehrlin i ett pressmeddelande.

Sången är nästan 23 minuter lång och syftet är att den ska bidra till avslappning och lugn för att lyssnaren lättare ska somna. För sången står Odessa Koppfeldt, som tidigare bland annat har vunnit Göteborgspriset.

Kaninen som så gärna ville somna var den första egenutgivna boken någonsin att toppa Amazons bestseller-lista och den var under ett halvår den mest sålda i hela Japan – alla kategorier.

Våren 2019 skrev Storytel ett exklusivitetsavtal med Carl-Johan Forssén Ehrlin för Kaninen som så gärna ville somna samt uppföljarna Traktorn som så gärna ville somna och Elefanten som så gärna ville somna.

ANNONS

Nu spinner de alltså vidare på detta samarbete. Sången finns bara på prenumerationstjänsten Storytel, som breddar sitt sortiment ytterligare. Det är inte bara vanliga ljud- och eböcker som gäller längre, utan vaggvisor, sömnböcker, sketcher och podcastserier.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »