ANNONS

Skattkammarön som radioteater-ljudbok tredje mest sålda boken på Amazon Charts 2019

Amazon Charts sammanställer de mest köpta böckerna inom Amazons universum av nätbokhandel och prenumerationstjänster inklusive Audible. Vilket kanske förklarar Skattkammarön på topplistan.

Amazon Charts har släppt listor över de mest sålda böckerna 2019. Utöver aktuella storsäljare dök en dramatiserad ljudboksversion av Skattkammarön upp på tredje plats.

Det är gott om topplistor dessa dagar. Listor över de mest sålda böckerna … hittills … under 2019. Även nätbokhandelsjätten Amazon har släppt sina listor. Eller rättare sagt Amazon Charts som väger samman försäljning av exemplar via Amazon.com, Audible, Amazons fysiska bokhandlar men även böcker lästa via prenumerationstjänster.

Den mest sålda skönlitterära boken är Where the Crawdads Sing av Delia Owens som Boktugg tidigare rapporterat om, den släpps på svenska nästa år. Tvåa där är Den tysta patienten av Alex Michaelides (utgiven på svenska av Modernista). Lite mer överraskande är tredjeplacerade Skattkammarön av Robert Louis Stevenson, rapporterar Publishers Weekly.

ANNONS

Det är nämligen en form av radioteater inspelad med hyfsat kända skådespelare och producerad av Marty Ross som gjort flera liknande projekt åt BBC och Audible tidigare. Den är inte heller ny utan släpptes redan 2017.

På fackbokstoppen hittar vi Michelle Obamas Becoming på första plats före Tara Westovers Educated, båda storsäljare även i Sverige. Det är däremot inte fenomenet Rachel Hollis även om Forum faktiskt släppt en av hennes böcker (Sluta tro på alla lögner! : en guide till att bli den du alltid varit menad att vara) på svenska tidigare i höst.

Amazon Charts mest sålda böcker 2019 (Fiction):

  1. Where the Crawdads Sing by Delia Owens
  2. The Silent Patient by Alex Michaelides
  3. Treasure Island: An Audible Original Drama by Robert Louis Stevenson, adapted by Marty Ross
  4. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone by J.K. Rowling
  5. The Handmaid’s Tale by Margaret Atwood

Amazon Charts mest sålda böcker 2019 (Non-Fiction):

  1. Becoming by Michelle Obama
  2. Educated by Tara Westover
  3. Girl, Stop Apologizing: A Shame-Free Plan for Embracing and Achieving Your Goals by Rachel Hollis
  4. Girl, Wash Your Face: Stop Believing the Lies About Who You Are so You Can Become Who You Were Meant to Be by Rachel Hollis.
  5. Can’t Hurt Me: Master Your Mind and Defy the Odds by David Goggins

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se