Netflix investerar 15 miljarder dollar i innehåll under 2019

Netflix berättar i ett brev till aktieägarna i samband med kvartalsrapporten nyligen om hur hårt de satsar på innehåll. Något som gynnar bokbranschen indirekt, framför allt de författare vars böcker blir film och tv-serier. Under 2019 satsar Netflix 15 miljarder dollar (motsvarande 145 miljarder kronor) på innehåll. Hittills har de släppt 100 säsonger på andra språk än engelska från 17 länder och planerar 130 ytterligare under 2020. En anledning för Netflix att spela in serier på svenska, danska och andra europeiska språk är att förbereda sig för krav på en viss andel lokalt innehåll i streamingtjänster som föreslagits på flera håll i Europa. Netflix hade under Q3-2019 totalt 158 miljoner abonnenter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL