ANNONS

Netflix investerar 15 miljarder dollar i innehåll under 2019

Netflix berättar i ett brev till aktieägarna i samband med kvartalsrapporten nyligen om hur hårt de satsar på innehåll. Något som gynnar bokbranschen indirekt, framför allt de författare vars böcker blir film och tv-serier. Under 2019 satsar Netflix 15 miljarder dollar (motsvarande 145 miljarder kronor) på innehåll. Hittills har de släppt 100 säsonger på andra språk än engelska från 17 länder och planerar 130 ytterligare under 2020. En anledning för Netflix att spela in serier på svenska, danska och andra europeiska språk är att förbereda sig för krav på en viss andel lokalt innehåll i streamingtjänster som föreslagits på flera håll i Europa. Netflix hade under Q3-2019 totalt 158 miljoner abonnenter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL