ANNONS

Över 150 författare ryckte in för Beth Revis och räddade hennes bokrelease

Författaren Beth Revis skulle förbereda lanseringen av sin nya bok när hennes man hamnade på sjukhus med livshotande hjärtproblem. Då ryckte författarvännerna in. Bakgrundsfoto: iStock.

Författaren Beth Revis man drabbades av livshotande hjärtfel och hon fick lägga alla releaseplaner för sin nya YA-bok åt sidan. Då kom författarkollegor till undsättning.

Beth Revis, 37, är kanske inte så känd i Sverige men skriver fantasy och science fiction, främst för unga vuxna. Hennes debutroman Across the Universe gick direkt in på New York Times Bestseller-lista (kapitelböcker barn/ungdom).

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Den 24 september släpps Beth Revis nya roman Bid My Soul Farewell och hon hade räknat med att ägna sommaren åt att förbereda och marknadsföra boksläppet. Men istället vändes hennes liv upp och ner när hennes man fördes till sjukhus med hjärtproblem som ledde till flera omfattande operationer för att rädda hans liv.

Hon fick självklart släppa allt som hade med boken att göra och ägna sin familj all uppmärksamhet. Hennes vän Amie Kaufman förstod att det var omöjligt för Revis att aktivt marknadsföra sin nya bok. Hon bestämde sig för att göra något.

– Beth är så engagerad i sina läsare och så generös i sitt sätt att kommunicera med dem. Jag ville inte att hon skulle behöva se tillbaka och ångra att hon inte hunnit ägna tid åt sin bok som hon ville, och jag ville inte att hon skulle känna sig sliten i fler riktningar än hon redan var, säger Kaufman till Publishers Weekly.

Så Amie mejlade Beth och frågade om hon fick arrangera en kampanj med förhandsbeställningar av boken och skrev att hennes vänner skulle känna sig lättade om de fick möjlighet att visa hur mycket de brydde sig.

ANNONS

Med vännens godkännande började Kaufman sedan ta kontakt med författare som hon visste var vänner till Beth Revis. Hon bad dem även skicka vidare information om kampanjen till andra som hon kunde ha missat. Dessutom skickade hon ut en efterlysning på Twitter. Responsen var massiv.

– Jag hade inte räknat med att bli dränkt av mer än 150 svar på bara några få dagar, men jag var samtidigt inte överraskad. Beth är en av de mest älskade och generösa själarna inom YA och hon har stöttat så många människor. Det var vackert att se att även de som inte kände henne personligen men hört gott om henne ville hjälpa till, säger Kaufman till Writers Digest.

Mer än 150 författare från hela världen stöttar kampanjen, bland dem Rainbow Rowell, Veronica Roth, Victoria Aveyard och Neil Gaiman. De har tillsammans skänkt över 200 signerade böcker.

Den som förbeställer Bid My Soul Farewell i valfri bokhandel/nätbokhandel mejlar kvittot till en speciell mejladress. Då har man chans att vinna ett av 40 paket med fem signerade böcker. Några av dessa böcker är dessutom förhandskopior av ännu ej utgivna titlar.

I början av augusti skrev Beth Revis på sin Instagram att hennes man äntligen fått komma hem efter tre månader på sjukhus med en ny hjärtpump installerad.

För en vecka sedan skrev hon på Instagram:
”Lanseringen av en bok är normalt något jag skulle ägnat hela sommaren åt att förbereda. Och den här gången kunde jag helt enkelt inte göra det. Amie visste det utan att jag sa det och hon hjälpte mig på ett sätt jag inte ens visste jag behövde. När Amie gav mig uppdateringar var det svårt att tro. Folk kastade sig över möjligheten att hjälpa till. Jag kan inte ens förstå hur generösa alla varit – speciellt Amie, men även alla författare som bidrog och läsarna som delat.”

En varm historia om hur författarkollektivet ställde upp för en kollega i behov av hjälp.

Läs mer om kampanjen här.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se