ANNONS

Penguin Random House ger ut Wattpad-böcker i Storbritannien

Det blir brittiska delen av Penguin Random House som inte bara sköter distributionen för Wattpad Books i Storbritannien utan även ger ut dem under eget varumärke, bland annat sex YA-titlar under PRH Children’s. Wattpad Books jobbar i USA med Macmillan och i Kanada med Raincoast Books. Wattpad Books har offentliggjort en höstlista på sex titlar 2019 och sex för vintern 2020, skriver The Bookseller.
Under de tretton år som Wattpad funnits har över 1000 stories blivit till utgivna böcker (mest känd är kanske Anna Todds After-serie) eller filmatiserats, enligt The Hot Sheet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Författaren och journalisten Carina Bergfeldt får egen talkshow i SVT

Journalisten och författaren Carina Bergfeldt blir programeldare för en egen talkshow i SVT. Programmet ska sändas på fredagar klockan 21 med start i januari 2021.

”Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen. Att ansvara för fredagskvällar klockan 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det”, säger hon i en kommentar.

Carina Bergfeldt har skrivit flera böcker, bland annat kriminalromanerna Fadersmord och Fotografiet samt reportageboken Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff som senare blivit ljudboksserie och följts av ytterligare en ”säsong”: Bergfeldts Amerika.

Läs hela artikeln »