fbpx

LitRes satsar på Polen och andra länder med många rysktalande

Svenska Storytel (som lanserade i Ryssland 2017) kan räkna med konkurrens från bland andra ryska LitRes (grundades 2005 och uppges ha två tredjedelar av eboksmarknaden i Ryssland) som i maj 2019 lanserade i Polen. LitRes har etablerat sig bland annat i de baltiska länderna, Tyskland och Israel. Strategin är att satsa på länder med många rysktalande (och dra nytta av den stora katalogen med ryska ebokstitlar). Idag finns de på olika sätt i mer än 30 länder. Förra året sålde de över 2 miljoner ljudböcker som utgör 25 procent av försäljningen, enligt Publishing Perspectives.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny