fbpx

Podcast blir ljudbok när krimpodden Spår släpps som dokumentär på Storytel

Anton Berg och Martin Johnson. Foto: Storytel

I samarbete med poddtjänsten Acast släpps 8 avsnitt av podden Spår på Storytel i sommar. Dokumentären Spår: Fallet Kaj Linna har premiär den 26 juni 2019.

Både ljudböcker och podcasts trendar just nu, så mycket är solklart. Men finns det någon tydlig gräns mellan vad som är en ljudbok och vad som är en podd? Kanske, kanske inte, men när en podd får nytt liv som ljudboksdokumentär kan man börja fundera.

Podcasten Spår av radiojournalisterna Anton Berg och Martin Johnson lanserades 2015 och har sänts i sex säsonger. True crime-podden har uppmärksammats för bland annat granskningen av Kalamarksmordet och morddömde Kaj Linna. Linna frikändes 2017 efter 13 år i fängelse, mycket på grund av nya bevis som presenterades i Spår.

ANNONS

Nu har de åtta Kaj Linna-avsnitten gjorts om till en fem timmar lång dokumentär för Storytel. 

– Storytels kunder älskar true crime och vi är stolta över att kunna erbjuda dem det bästa i genren. Anton och Martin är otroligt duktiga och Spår är utan tvekan Sveriges bästa krimpodd. Det känns väldigt roligt att den i och med vårt samarbete med Acast nu kommer att nå ut till en ännu större, krimtörstande publik, säger Annika Seward Jensen, förläggare på Storytels ljudboksförlag Storyside, i ett pressmeddelande.

– Det här samarbetet känns otroligt roligt och är en spännande vidareutveckling för Spår. En riktigt bra berättelse behöver inte definieras av sitt format. Vi ser fram emot att hitta nya innovativa sätt att bredda lyssnandet på. Bra ljud vill alla ha, säger Josephine Forssjö, innehållschef på Acast, i samma pressmeddelande.

Dokumentären Spår: Fallet Kaj Linna har premiär den 26 juni 2019 på Storytel. Det är bara en av Storytels sommarsatsningar i år.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny