ANNONS

Kattis Ahlström får egen pratshow på Storytel med premiär i juli

Kattis Ahlström. Foto: Peter Cederling

Storytel presenterar flera nyheter inför sommaren, bland annat Bakom berättelsen med Kattis Ahlström och en spänningsföljetong under vinjetten Julikalendern.

Sommaren är ljudböckernas högtid och Storytel avser att maxa lyssningen med flera nyheter. För första gången har de tagit fram en Julikalender, en följetong i 31 delar som publiceras under juli månad (varje avsnitt är 20-25 minuter). Den allra första Julikalendern heter Nära gränsen och är en spänningsroman skriven av Daniel Åberg som utspelar sig i Pajala nära gränsen till Finland. Den är inläst av Lo Kauppi.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

15 juli har dokumentären Monstret och Miraklet av Åsa Erlandsson premiär. Det är en serie i tre delar som handlar om händelserna kring när en pappa 2016 släppte sin bebis 15 meter ner i en kraftverksdamm i Jämtland. För första gången delar nu mamman med sig av sin historia – och berättar om Miraklet som är hennes dotter.

– Att en pappa försökte mörda sitt eget barn på det här sättet skakade ett helt land. Det har skrivits spaltmeter om det, men hittills har den viktigaste berättelsen inte kommit fram: mammans egna ord. Nu väljer hon för första gången att prata om hur livet var före katastrofen, hur livet är nu och hur kärleken till dottern gör att hon ändå ser ljust på framtiden. Det är en mycket personlig och gripande berättelse som innehåller många nya uppgifter som inte kommit fram förut, säger Åsa Erlandsson i ett pressmeddelande.

Kattis Ahlström får en framträdande roll på Storytel i sommar när hon i serien Bakom berättelsen samtalar med kända författare. David Lagercrantz, Anna Jansson, Hans Rosenfeldt, Sofie Sarenbrant, Jonas Jonasson och Jonas Karlsson gästar pratshowen i varsitt avsnitt. Premiär 2 juli.

– Det ska bli väldigt spännande att komma närmare inpå några av våra mest lästa och älskade författare. Det blir samtal om varifrån historierna och karaktärerna kommer, drivkrafter, skrivkramp och hur det känns att ta livet av så många människor – om än fiktivt, säger Kattis Ahlström.

ANNONS

Den 26 juni släpper Storytel Anton Bergs och Martin Johnsons uppmärksammade podcast Spår, om bland annat Kaj Linna, som en fem timmar lång dokumentär.

För appen Stories by Storytel skriver ett antal kända författare – Jonas Karlsson, Anders Jacobsson, Sören Olsson, Malin Wollin, Sara Kadefors, Sandra Beijer, Rachel Molin, Klas Beyer, Jessica Schiefauer, Babben Larsson, Navid Modiri och Bob Hansson – berättelser i chatform.

Sommaren är kort och utbudet av berättelser är oändligt. Sommar i P1 är mångas favorit, men Storytel har onekligen storsatsat på sommarlyssningen i år.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »