fbpx

EL James har sålt 1,5 miljoner böcker i Sverige – ny roman i vår

Författaren EL James. Foto: Michael Lionstar

Efter jättesuccén med Femtio nyanser-serien som har sålt 150 miljoner ex internationellt kommer EL James med en ny bok till våren.

EL James nya roman släpps på engelska i april och Norstedts har rivstartat för att komma ut med boken på svenska redan i maj.

– Vi har haft samma upplägg för samtliga av EL James böcker eftersom det varje gång har varit viktigt att få ut böckerna väldigt snabbt, säger Håkan Bravinger, förläggare på Norstedts. Fördelen nu är att teamet som har gjort dem tidigare böckerna är väldigt trygga med upplägget. Det handlar om allt ifrån tre översättare, redaktör, korrekturläsare och den interna arbetsprocessen. Alla måste arbeta parallellt och lita på att de andra levererar. Det är även en stor fördel att vi kan skaffa fram förtur hos tryckeriet.

ANNONS

The Mister (engelsk titel) beskrivs av EL James som en ”modern Askungesaga”. Om den blir i samma stil som Femtio nyanser-böckerna återstår att se.

– När det gäller den nya boken är det mesta ännu hemligt, men EL James är en av de författare som är mest mån om sina fans. Så hon har säkert gjort sitt yttersta för att skriva en roman som de verkligen borde gilla. Även om den skiljer sig från Femtio nyanser så är den med all säkerhet riktad mot samma publik, säger Håkan Bravinger.

Vad vi vet än så länge är att boken är en samtida romantisk berättelse som utspelar sig i London, Cornwall och Östeuropa. Den handlar om den unge artistokraten Maxim Treyelyan och den hemlighetsfulla, begåvade Alessia Demachi, som nyss anlänt till London med ett både farligt och bekymmersamt förflutet i bagaget.

– Jag är väldigt glad att äntligen få dela med mig av denna passionerade berättelse, säger E L James i ett pressmeddelande.

Bara i Sverige har EL James böcker sålt 1,5 miljoner exemplar, motsvarande en procent av försäljningssiffran för hela världen – 150 miljoner. En svindlande siffra. Vi förutspår en rusning till bokhandeln i vår.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.