ANNONS

Fem debuterande författare nominerade till Katapultpriset

Elin Willows debuterade 2018 med boken Inlandet som nominerats till både Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris. Foto: Frank A. Unger

Vilken var årets bästa debut 2018? Författarförbundet har nominerat fem författare till Katapultpriset. Vinnaren presenteras på Littfest i Umeå om två månader.

– Årets böcker rör sig från Sveriges inland till yttre rymden, från öknar till laboratorier, det handlar om mödrar och döttrar, om frivillig och ofrivillig exil, säger Jörgen Lind som har lett arbetet i Katapultjuryn, i ett pressmeddelande.

Det är alltså den skönlitterära sektionen inom Sveriges Författarförbund som har nominerat fem författare till Katapultpriset. Priset delas ut till 2018 års bästa skönlitterära debut.

ANNONS

De nominerade är:
Clara Bolmsjö, Jordkropp, Trombone
Balsam Karam, Händelsehorisonten, Norstedts
Ina Rosvall, Harungen, Albert Bonniers förlag
Burcu Sahin, Broderier, Albert Bonniers förlag
Elin Willows, Inlandet, Natur & Kultur

Katapultkvällen, då de nominerade läser ur sina böcker, äger rum på Littfest i Umeå den 15 mars klockan 16.00 i Idun-salen. Musik av jazzbandet PM Fourtet. Konferencier är författaren Malin Nord. Vinnaren offentliggörs den 16 mars.

Häromdagen presenterades de nominerade till ett annat debutantpris, nämligen Borås Tidnings. Ett namn känner vi igen därifrån: Elin Willows.

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Priset består av 40 000 kronor. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se