fbpx

Bokförlaget Arena öppnar bokshop i Malmö

Arenas bokshop i Malmö. Foto: Jörgen Nordqvist

Arena flyttar till nya lokaler och passar på att öppna en liten bokhandel i ett före detta galleri. Ambitionen är att skapa en mötesplats för kultur och design.

Det var i samband med att Bokförlaget Arena, som ger ut illustrerad facklitteratur, skulle flytta sitt kontor som de fick möjlighet att hyra en butikslokal på Båstadsgatan 4 i Malmö. Beslutet att öppna en bokshop berodde med andra ord till stor del på lokalen de hittade.

– Vi hade egentligen inga planer på att öppna en bokshop men när tillfället gavs var det för svårt att motstå. Det är också ett sätt för förlaget och våra samarbetspartners att visa upp ett sortiment som inte hittar ut till den mer traditionella bokhandeln, till exempel bibliofiler, konstböcker och out-of-print, säger Johanna Ekberg på Arena.

ANNONS

– Förutom rariteter kommer vårt främsta fokus vara böcker inom trädgård, mat, foto, design och konst. Vi kommer också sälja design-köksredskap och på sikt hoppas vi kunna samarbeta med lokala designers som vill visa upp sina produkter.

Den lilla bokshopen har nyligen slagit upp portarna i en före detta gallerilokal som ligger i anslutning till konstgallerier på området Sorgenfri i Malmö.

Har ni planer på evenemang i butiken såsom releasefester eller författarsamtal?
– Absolut, vi kommer dels samordna olika aktiviteter med närliggande gallerier, till exempel Gallerinatten i Malmö, men också anordna egna event. I och med vårt samarbete med gallerierna har vi också tillgång till större ytor om det skulle behövas.

ANNONS

Till en början kommer butiken vara öppen två dagar i veckan, fredag och lördag, samt vid speciella tilldragelser. Bemanningen kommer förlaget delvis själva ansvara för, i samarbete med närliggande gallerier.

– Vi hoppas bygga upp ett nätverk och intresse genom evenemang på Båstadsgatan 4 som gör att folk hittar hit och kommer tillbaka om och om igen! Böckerna är förstås en del i det hela men vi vill också bidra till att skapa en mötesplats för kultur och design, säger Johanna Ekberg.

Bild från invigningen av Arenas bokshop. Foto: Bokförlaget Arena
Bild från invigningen av Arenas bokshop. Foto: Bokförlaget Arena
Bild från invigningen av Arenas bokshop. Foto: Bokförlaget Arena

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.