fbpx

Waterstones satsar på mer generöst lojalitetsprogram

Waterstones Plus är ett nytt lojalitetskort från den brittiska bokhandelskedjan.

Brittiska bokhandelskedjan Waterstones introducerar Plus-kortet, ett mer generöst lojalitetsprogram som dessutom ska gälla i både butiker och nätbokhandeln.

– Pluskortet ger tillbaka på ett generöst sätt men jag hoppas att det uppskattas mest av våra kunder för insikterna vi ger dem. Waterstones är en bokhandel som frodas tack vare duktiga bokhandlare. Vi ser fram emot att utveckla Pluskortet för att visa denna expertis, säger James Daunt, vd för Waterstones, till The Bookseller.

Det ursprungliga lojalitetskortet lanserades 2007 och har idag 1 miljon kunder som medlemmar. Betydligt mindre än Akademibokhandelns kundklubb som passerade 1,7 miljoner medlemmar redan i februari i år.

Hos Waterstones samlar kunderna stämplar i sitt Pluskort, för varje 10 pund (motsvarande ca 117 kr) som spenderas får de en stämpel. Dessutom får de en ”halv stämpel” ifall de spenderar 5 pund. Tio stämplar ger sedan 10 pund att handla för.

ANNONS

Waterstones Plus har utvecklats inhouse i ett projekt där många erfarna bokhandlare deltagit. Förutom bonusprogrammet ska kunderna få rekommendationer och erbjudanden av personalen, möjlighet att köpa exklusiva utgåvor, signerade böcker, förtur till evenemang och andra förmåner.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.