ANNONS

Sara Bergmark Elfgren skrev avtal på tre romaner med Albert Bonniers Förlag

Författaren Sara Bergmark Elfgren. Foto: Gabriel Liljevall.

Albert Bonniers Förlag ger ut tre romaner av Sara Bergmark Elfgren. Hon är tidigare utgiven på Rabén & Sjögren.

– I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag. Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Sara Bergmark Elfgren i ett pressmeddelande.

Sara Bergmark Elfgrens senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Både Engelsforstrilogin och Norra Latin gavs ut på Rabén & Sjögren som ingår i Norstedts förlagsgrupp. Nu väljer hon alltså Bonnierförlagen och Albert Bonniers Förlag för sina nya romaner – ett riktigt tungt nyförvärv.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag har följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren och ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Sara Bergmark Elfgren skriver även manus och skapade P3 Serie: De dödas röster, en lyssnar- och kritikersuccé som nominerades till Prix Europa. Hon har gett ut serieromaner och bilderböcker i samarbete med illustratörer. Ett exempel är Vei som Boktugg tidigare berättat om. Den är utgiven på Kartago – som också är ett Bonnierförlag.

– Sara Bergmark Elfgrens berättarkonst är förtrollande, det är otroligt spännande att vara med om detta, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se