Sara Bergmark Elfgren skrev avtal på tre romaner med Albert Bonniers Förlag

Författaren Sara Bergmark Elfgren. Foto: Gabriel Liljevall.

Albert Bonniers Förlag ger ut tre romaner av Sara Bergmark Elfgren. Hon är tidigare utgiven på Rabén & Sjögren.

– I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag. Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Sara Bergmark Elfgren i ett pressmeddelande.

Sara Bergmark Elfgrens senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Både Engelsforstrilogin och Norra Latin gavs ut på Rabén & Sjögren som ingår i Norstedts förlagsgrupp. Nu väljer hon alltså Bonnierförlagen och Albert Bonniers Förlag för sina nya romaner – ett riktigt tungt nyförvärv.

– Jag har följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren och ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Sara Bergmark Elfgren skriver även manus och skapade P3 Serie: De dödas röster, en lyssnar- och kritikersuccé som nominerades till Prix Europa. Hon har gett ut serieromaner och bilderböcker i samarbete med illustratörer. Ett exempel är Vei som Boktugg tidigare berättat om. Den är utgiven på Kartago – som också är ett Bonnierförlag.

– Sara Bergmark Elfgrens berättarkonst är förtrollande, det är otroligt spännande att vara med om detta, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL