fbpx

Sara Bergmark Elfgren skrev avtal på tre romaner med Albert Bonniers Förlag

Författaren Sara Bergmark Elfgren. Foto: Gabriel Liljevall.

Albert Bonniers Förlag ger ut tre romaner av Sara Bergmark Elfgren. Hon är tidigare utgiven på Rabén & Sjögren.

– I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag. Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Sara Bergmark Elfgren i ett pressmeddelande.

Sara Bergmark Elfgrens senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Både Engelsforstrilogin och Norra Latin gavs ut på Rabén & Sjögren som ingår i Norstedts förlagsgrupp. Nu väljer hon alltså Bonnierförlagen och Albert Bonniers Förlag för sina nya romaner – ett riktigt tungt nyförvärv.

– Jag har följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren och ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

ANNONS

Sara Bergmark Elfgren skriver även manus och skapade P3 Serie: De dödas röster, en lyssnar- och kritikersuccé som nominerades till Prix Europa. Hon har gett ut serieromaner och bilderböcker i samarbete med illustratörer. Ett exempel är Vei som Boktugg tidigare berättat om. Den är utgiven på Kartago – som också är ett Bonnierförlag.

– Sara Bergmark Elfgrens berättarkonst är förtrollande, det är otroligt spännande att vara med om detta, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.