Pocket Shop stänger i Kulturhuset i Stockholm

Pocketshop Kulturhuset i Stockholm stängde den 16 januari 2018.

Efter flera år av byggkaos och ett mörkt besked om Kulturhuset Stadsteaterns framtid stänger nu Pocket Shop portarna till sin butik i Kulturhuset.

Igår den 16 januari 2018 var sista försäljningsdag för Pocket Shops största butik i Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Vi kontaktade bokhandelskedjans VD Anna Borné Minberger för en kommentar.

– Vi har levt i en byggrop i cirka tre år och såg fram emot att alla vägarbeten, spårvagnsdragningar, husbyggen och så vidare skulle vara klara ungefär nu. Bara för att få veta att Kulturhuset är utdömt och töms på alla verksamheter under några år framåt. Det i kombination med en hyressättning som inte tar hänsyn till alla dessa yttre faktorer gjorde/gör det tyvärr omöjligt för oss att vara kvar. Det är jättetråkigt. Vår butik i Kulturhuset var en milstolpe för oss när vi öppnade för snart 20 år sedan och vi hoppades verkligen på att kunna fortsätta i många år till, säger Anna Borné Minberger.

Anna Borné Minberger, VD för Pocket Shop. Foto: Pocket Shop

Butiken i Kulturhuset är inte den enda butik som Pocket Shop har behövt stänga det senaste året. För ganska exakt ett år sedan försvann Pocket Shop från köpcentret Triangeln i Malmö.

– Pocket Shop är nischade butiker som säljer förhållandevis billiga böcker. För att våra butiker ska må bra krävs ett stort flöde av människor i direkt anslutning. Det visade sig inte räcka till i Triangeln, säger Anna.

Hon säger dock att Pocket Shop inte har några planer på att stänga fler butiker. Däremot öppnar de snart en ny butik på Arlanda i terminal två.

– Det senaste halvåret har vi haft en popup där, men nu blir det en ”riktig” Pocket Shop. Öppnar preliminärt 15 februari. Och så öppnade vi en Pocket Shop på Station City i somras, säger Anna, och tillägger hemlighetsfullt att Pocket Shop har flera spännande satsningar på gång för 2018.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL