fbpx

Umeåförlaget North Chapter är en av de nominerade till Gourmand Awards 2018

Erik Wennberg Foto: North Chapter

North Chapter gör det igen. I fjol tävlade förlaget i Gourmand Awards med boken Salongs i Norrland. 2018 kommer de tillbaka med Hungrig på Västerbotten.

En av de nominerade som avslöjades vid Gourmand Awards Sveriges pressfrukost på Svensk Form den 15 december var Umeåförlaget North Chapter. De stod som utgivande förlag åt en av fjolårets vinnare i Gourmand Awards, Emil Årengs bok Salongs i Norrland som vann pris för Best Cocktailbook in the World. Nu gör de det igen och inför 2018 är förlaget nominerat genom kokboken Hungrig på Västerbotten av Erik Wennberg i kategorin Culinary Travels. Boken är en matresa genom det västerbottniska landskapet och utforskar vad som erbjuds från norr till söder, öster till väster.

Från förlagets håll är man dundrande glada över att återigen få vara med i Yantai, Kina:

ANNONS

– Jag trodde aldrig att blixten kunde slå ner två gånger på ett och samma ställe! Just nu är jag bara stolt, lycklig och en smula omtumlad och försöker fatta att jag inte bara är med och slåss med många av de stora förlagen i Sverige om så fina priser, utan även kommer att få tävla internationellt igen, säger förläggare Anna Granlund i ett pressmeddelande.

Erik Wennberg själv, som också är den som formgett boken, är överraskad och menar att nominering medför en stor bekräftelse:

– Det är sjukt stort att få vara nominerad till denna tävling. Det är också ett kvitto på arbetet bakom boken som pågått i över ett år – det känns fantastiskt. Att få sätta Västerbotten på kartan på detta sätt är också mäktigt, säger han i pressmeddelandet.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny