fbpx

Umeåförlaget North Chapter är en av de nominerade till Gourmand Awards 2018

Erik Wennberg Foto: North Chapter

North Chapter gör det igen. I fjol tävlade förlaget i Gourmand Awards med boken Salongs i Norrland. 2018 kommer de tillbaka med Hungrig på Västerbotten.

En av de nominerade som avslöjades vid Gourmand Awards Sveriges pressfrukost på Svensk Form den 15 december var Umeåförlaget North Chapter. De stod som utgivande förlag åt en av fjolårets vinnare i Gourmand Awards, Emil Årengs bok Salongs i Norrland som vann pris för Best Cocktailbook in the World. Nu gör de det igen och inför 2018 är förlaget nominerat genom kokboken Hungrig på Västerbotten av Erik Wennberg i kategorin Culinary Travels. Boken är en matresa genom det västerbottniska landskapet och utforskar vad som erbjuds från norr till söder, öster till väster.

Från förlagets håll är man dundrande glada över att återigen få vara med i Yantai, Kina:

ANNONS

– Jag trodde aldrig att blixten kunde slå ner två gånger på ett och samma ställe! Just nu är jag bara stolt, lycklig och en smula omtumlad och försöker fatta att jag inte bara är med och slåss med många av de stora förlagen i Sverige om så fina priser, utan även kommer att få tävla internationellt igen, säger förläggare Anna Granlund i ett pressmeddelande.

Erik Wennberg själv, som också är den som formgett boken, är överraskad och menar att nominering medför en stor bekräftelse:

– Det är sjukt stort att få vara nominerad till denna tävling. Det är också ett kvitto på arbetet bakom boken som pågått i över ett år – det känns fantastiskt. Att få sätta Västerbotten på kartan på detta sätt är också mäktigt, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.