ANNONS

Julkalender 2017 – lucka 14: Natalia Batista

Natalia Batista

I lucka 14 presenterar vi mangatecknaren och illustratören Natalia Batista. Hon bjuder på tre heta julklappstips för den som gillar att läsa serier.

Natalia Batista är mangatecknare och illustratör. Till vardags sitter hon antingen och ritar på något nytt serieprojekt, eller så lär hon ut hur man skapar serier på Serieskolan i Malmö eller hur man ritar manga på bibliotek eller skolor runt om i landet.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Hon är även med och arrangerar Malmö Seriefest, en seriefestival på Malmö stadsbibliotek där serieskaparna själva kan boka gratis bord och sälja sina egna serier.

– En annan av de många bollar jag har i luften är att jag är medlem i förlaget och tecknarkollektivet Nosebleed Studio, som ger ut våra egna mangaböcker, berättar Natalia.

Omslaget till en av Natalias egna böcker, del ett i serien Sword Princess Amaltea. Bild: Natalia Batista

Just nu arbetar hon med sin nästa seriebok, Sjöjungfrun Minna och den hemliga vännen, som utkommer på Rabén & Sjögren i mitten av våren 2018.

– Det är min första seriebok i färg, säger Natalia. Vanligen gör jag svartvit manga, men nu har jag målat allt i vattenfärger. Det är riktigt kul!

ANNONS

Hur kommer din jul se ut i år?
– Som vanligt blir det många middagar med olika delar av familjen, dels min egen och dels min sambos familj i Småland. Det är kul att återse personer man annars bara träffar på högtider eller födelsedagar. Annars tänker jag mest var hemma och dricka alkoholfri glögg och äta lussekatter … Nä! Jag kommer faktiskt även bygga om en stuga som jag och min sambo nyligen köpt. Spännande projekt!

Vad läser du helst under julen?
– Julrim är ganska kul, men helst sätter jag mig med en ljudbok eller en seriebok och en kopp julte eller glögg. Har en bunt serier som sitter i min ”att läsa”-hylla och väntar på att betas av!

Tre julklappstips i serieform

Nosebleed Studio reser i den svenska historien av Natalia Batista, Joakim Waller, Magnolia Winroth.

– Detta är en bok jag själv varit med och gjort, så såklart vill jag tipsa om den! Den innehåller tre berättelser som tar inspiration från vår svenska historia, men berättas i mangaform och passar därför perfekt för såväl den som gillar manga som den som är intresserad av svensk historia. Jag har gjort en berättelse om utvandringen till Amerika på 1800-talet, där man följer en ung flicka och hennes familj. Passar för åldrarna 7 år och uppåt.

Vuxenpoäng är en myt : en Sarah’s Scribbles-samling av Sarah Andersen.

– Denna självbiografiska seriestripp-samling skulle jag vilja rekommendera till såväl tonåringar som vuxna. Sarah berättar på ett komiskt vis hur det är att bli vuxen, de där förvirrande åren då man fortfarande känner sig som en flamsig tonåring men måste ta en massa ansvar som en ung vuxen, med studieskulder, relationer och arbete. Superkul! Passar från 13 år och uppåt, skulle jag säga.

Martilo och helgonet av Fabian Göranson.

– En spännande och samtidigt komisk tecknad seriebok om en fantasyvärld som är ganska inspirerad av europeisk historia, med mytiska legender och unga personer som måste axla mycket ansvar. Tips till såväl unga läsare såväl som äldre som gillar fantasy! Vackra bilder och rappt skriven text som gör den både rolig och snabbläst. Passar för åldrarna 9 år och uppåt, tycker jag.

Martilo och helgonet

Martilo och helgonet

  • Förlag: Sanatorium Förlag
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-04-01
  • ISBN: 9789187243158

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se