Malmö lyfter fram sin identitet som seriestad

Bamse-serier vid det nya serieområdet intill Folkets park i Malmö. Foto: Story House Egmont

I en ny satsning synliggörs seriestaden Malmö. Ett stråk med seriealster från stadens kreatörer och utgivare har uppförts vid Folkets park.

Den 1 november drog satsningen på att synliggöra Malmö som seriestad igång. Sammanlagt är det över 30 serier med Malmö-anknytning som visas upp längs seriestråket intill Folkets Park, i stadsdelen Möllevången. Bland annat finns Egmont representerade med de populära barnserierna Bamse och LasseMajas Detektivbyrå.

Serieområdet startade som en idé från bland annat stadens kommunalråd Andreas Schönström, som uttryckt en önskan om att sätta Malmö på kartan som seriestad. Utställningen visas till 28 februari 2022 och är bara ett första steg i arbetet med att sätta Malmö på kartan som seriestad. Fler spännande serieinslag i gatubilden är att vänta framöver.

– Vi är jätteglada över att kunna bidra och synas i detta positiva sammanhang. Seriestaden är, precis som Malmö i stort, rik på fantastiska berättelser och personligheter. Här finns verkligen något för alla! Förhoppningsvis leder detta initiativ till att ännu fler får upp ögonen för seriernas magiska värld, säger Charlotta Borelius, chefredaktör för tidningen Bamse, i ett pressmeddelande.

Uttrycket ”Seriestaden” har ursprungligen myntats av Gunnar Krantz, konstnärlig professor i Visuell kommunikation/teckning vid Malmö Universitet, tillika serieskapare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.