ANNONS

Julkalender 2017 – lucka 4: Louise Bäckelin

Louise Bäckelin, förläggare på Louise Bäckelin Förlag.

Manusläsning under solen och kanske Höstdåd av Anders de la Motte. Förläggare Louise Bäckelin reser utomlands under julen.

Bakom lucka fyra sitter Louise Bäckelin från LBförlag. Medan decembermörkret tätnar utanför fönstret pysslar hon som förläggare just nu med nästa års sommarkatalog.

– Vi jobbar ju alltid i ”fel” säsong, säger Louise om arbetsinsatsen före julledigheten. Mitt arbete är just nu intensivt men katalogen kommer att bli härligt fullmatad.

Lagom till jul rymmer Louise från både kyla och firande för att spendera helgerna i solen och värmen med hela familjen. Om hon hinner med att läsa något annat än manus nere i värmen har hon siktat in sig på Höstdåd av Anders de la Motte.

– Jag älskade Slutet på sommaren och längtar efter att läsa Höstdåd nu, säger Louise.

Vilka böcker från 2017 skulle du ge bort i julklapp?
Den tyska flickan av Armando Lucas Corra – det är en gripande och viktig roman om Förintelsen och paralleller i dagens samhälle. Och så Mästarnas metoder av Timothy Ferriss. Ferriss samlar de allra bästa tipsen och metoderna han lärt sig under intervjuer med över 200 personer som presterar på topp inom olika områden.

Avslutningsvis rekommenderar Louise Kåda av Ane Riel, vinnaren av Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman.

– Den är en djupt oroväckande, välskriven och mörk roman.

Om man ska välja en klassiker som håller, vilken ska man välja då?
Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez. Det är länge sedan jag läste den nu, men minns att det var en läsupplevelse utöver det vanliga.

Den tyska flickan

Den tyska flickan

Mästarnas metoder. Hälsa

Mästarnas metoder. Hälsa

Kåda

Kåda

  • Förlag: Modernista
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-09-28
  • ISBN: 9789177016953
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se