ANNONS

Debutant väcker intresse utomlands med bok om får

Aslı Erdoğan foto/copyright: Ugur Bektasbykk

UK Rights till Axel Lindéns debutroman Fårdagboken såldes efter bara några timmar. Enligt Bonnier Rights finns intresse på flera andra håll i världen.

Det senaste året har vi sett flera fall då svenska debutanter sålt bra utomlands genom pre-empt (rättighetsförsäljning före utgivning). Den senaste svenska uppstickaren som verkar gå hem i andra länder är Axel Lindén (1972). På några få timmar hade engelska rättigheter (UK Rights) för hans debutroman Fårdagboken köpts av förlaget Quercus (Hachette).

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Quercus är det perfekta hemmet för Fårdagboken i Storbritannien, vi kunde inte vara gladare. Den här försäljningen är en fantastisk inledning på den internationella resan för boken, som vi ser fram emot att sälja brett, säger Amanda Bértolo Alderin, litterär agent på Bonnier Rights.

Fårdagboken är en underfundig bok som handlar om en akademiker som flyttar ut på landet och får ansvaret för en flock får. ”En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under”, heter det i förlagets presentation. Axel Lindén bor själv på den svenska landsbygden.

Quercus kommer att ge ut boken under titeln Counting Sheep hösten 2018. På svenska kommer boken ut den 6 oktober på Albert Bonniers Förlag.

Foto: Caroline Andersson

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se