fbpx

Debutant väcker intresse utomlands med bok om får

Aslı Erdoğan foto/copyright: Ugur Bektasbykk

UK Rights till Axel Lindéns debutroman Fårdagboken såldes efter bara några timmar. Enligt Bonnier Rights finns intresse på flera andra håll i världen.

Det senaste året har vi sett flera fall då svenska debutanter sålt bra utomlands genom pre-empt (rättighetsförsäljning före utgivning). Den senaste svenska uppstickaren som verkar gå hem i andra länder är Axel Lindén (1972). På några få timmar hade engelska rättigheter (UK Rights) för hans debutroman Fårdagboken köpts av förlaget Quercus (Hachette).

– Quercus är det perfekta hemmet för Fårdagboken i Storbritannien, vi kunde inte vara gladare. Den här försäljningen är en fantastisk inledning på den internationella resan för boken, som vi ser fram emot att sälja brett, säger Amanda Bértolo Alderin, litterär agent på Bonnier Rights.

ANNONS

Fårdagboken är en underfundig bok som handlar om en akademiker som flyttar ut på landet och får ansvaret för en flock får. ”En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under”, heter det i förlagets presentation. Axel Lindén bor själv på den svenska landsbygden.

Quercus kommer att ge ut boken under titeln Counting Sheep hösten 2018. På svenska kommer boken ut den 6 oktober på Albert Bonniers Förlag.

Foto: Caroline Andersson

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.