fbpx

Joakim Palmkvist gick rakt in på Amazon Kindles bästsäljarlista

Författaren och journalisten Joakim Palmkvist. Foto: Sofia Runarsdotter

Kriminalreportern Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord släpptes nyligen på Amazon First Reads och seglade upp på första plats på topplistan.

True crime-boken Hur man löser ett spaningsmord av Joakim Palmkvist från 2017 handlar om Therese Tang som är den enda privatperson i Sverige som löst ett spaningsmord: mordet på Göran Lundblad 2012 (mordet löstes 2014).

Den engelska översättningen av boken har nyligen förhandssläppts på Amazon, en månad innan den släpps i den övriga engelskspråkiga bokhandeln. The Dark Heart. A True Story of Greed, Murder, and an Unlikely Investigator ges ut av Amazon Crossing (Amazons eget imprint för översättningar) och landade direkt som nummer ett på Amazon Kindle Stores topplista.

ANNONS

The Dark Heart är ett fantastiskt fall som överträffar fiktionen – true crime när det är som bäst och skriven som den bästa skandinaviska deckare. På så vis kommer boken att tilltala både true crime-fans och Nordic Noir-läsare. Att se boken överst på Amazon Kindle Best Seller-lista sin allra första utgivningsdag är underbart och väldigt välförtjänst. Det här är bara början för den här fantastiska boken och författaren, säger Elisabet Brännström, litterär agent på Bonnier Rights, i ett pressmeddelande.

Joakim Palmkvist är journalist och jobbar som reporter på Sydsvenskan. Han debuterade som författare med Äventyr i Svenssonland 2015 och har även skrivit Maffiakrig (tillsammans med Tobias Barkman), Den vedervärdige boktjuven och senast släpptes Huvudet i bokskogen på Bonnier Bookery.

– Det är både överväldigande och fantastiskt att se mina ord – kunnigt översatta – få det här genomslaget. Bara att veta att boken har en potentiell miljonpublik genom det engelska språket är otroligt, säger Joakim Palmkvist i samma pressmeddelande.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.