ANNONS

Joakim Palmkvist gick rakt in på Amazon Kindles bästsäljarlista

Författaren och journalisten Joakim Palmkvist. Foto: Sofia Runarsdotter

Kriminalreportern Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord släpptes nyligen på Amazon First Reads och seglade upp på första plats på topplistan.

True crime-boken Hur man löser ett spaningsmord av Joakim Palmkvist från 2017 handlar om Therese Tang som är den enda privatperson i Sverige som löst ett spaningsmord: mordet på Göran Lundblad 2012 (mordet löstes 2014).

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Den engelska översättningen av boken har nyligen förhandssläppts på Amazon, en månad innan den släpps i den övriga engelskspråkiga bokhandeln. The Dark Heart. A True Story of Greed, Murder, and an Unlikely Investigator ges ut av Amazon Crossing (Amazons eget imprint för översättningar) och landade direkt som nummer ett på Amazon Kindle Stores topplista.

The Dark Heart är ett fantastiskt fall som överträffar fiktionen – true crime när det är som bäst och skriven som den bästa skandinaviska deckare. På så vis kommer boken att tilltala både true crime-fans och Nordic Noir-läsare. Att se boken överst på Amazon Kindle Best Seller-lista sin allra första utgivningsdag är underbart och väldigt välförtjänst. Det här är bara början för den här fantastiska boken och författaren, säger Elisabet Brännström, litterär agent på Bonnier Rights, i ett pressmeddelande.

Joakim Palmkvist är journalist och jobbar som reporter på Sydsvenskan. Han debuterade som författare med Äventyr i Svenssonland 2015 och har även skrivit Maffiakrig (tillsammans med Tobias Barkman), Den vedervärdige boktjuven och senast släpptes Huvudet i bokskogen på Bonnier Bookery.

– Det är både överväldigande och fantastiskt att se mina ord – kunnigt översatta – få det här genomslaget. Bara att veta att boken har en potentiell miljonpublik genom det engelska språket är otroligt, säger Joakim Palmkvist i samma pressmeddelande.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se