ANNONS

Roos & Tegnér anställer Helena Nord och Petra Ward

Michael Tegnér

Fackboksförlaget Roos & Tegnér växer och rekryterar samtidigt två personer: Petra Ward blir säljchef och Helena Nord blir marknadschef.

– Sälj och marknad har alltid varit prioriterat för oss, säger VD Michael Tegnér. Alla är duktiga på sälj och marknad här, men jag har själv haft tjänsten som VD och marknadschef. Nu har vi börjat växa ordentligt med en aggressiv tillväxtplan, och det finns inte en chans att jag ska hinna med det ovanpå allt annat.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Michael berättar att de har letat länge efter rätt personer, men eftersom de är ganska kräsna så har det tagit lite tid att hitta rätt.

– Det är inte så vanligt att man anställer två personer på en gång, men nu hittade vi både Petra och Helena samtidigt, så då blev det helt enkelt så.

Petra Ward kommer närmast från tjänsten som tillförordnad VD på Pocketförlaget (som meddelar att man avvecklar utgivningen under 2018, rapporterade Svensk Bokhandel under fredagen), och har även en bakgrund från bland annat Norstedts. Helena Nord har arbetat som kommunikatör och projektledare på Malmö högskola.

– Under hösten kommer vi lansera ens digital plattform för marknadsföring och där kommer Helena att passa bra in, hon är en fena på digital marknadsföring! Vad gäller sälj så finns det egentligen inga gränser, det finns massor av kanaler och Petra har superstor erfarenhet.

ANNONS

Själv kommer Michael att kunna släppa lite av uppgifterna kring marknad och sälj och fokusera på allt annat som behövs när man växer: affärsutveckling, långsiktiga planer och allt som hör det vanliga VD-skapet till.

– Rekryteringarna är ett led i vårt mål att växa, och jag tror det kommer att bli jättebra, säger Michael.

Nyligen offentliggjordes Roos & Tegnérs bokslut för 2016 och förlaget kan konstatera en fortsatt stabil lönsamhet.

– Förra året gick bra, vi ökade igen. Nu omsätter vi nästan 12 miljoner och gick med 1 miljon i vinst, vilket vi även gjorde året innan. Vi har för avsikt att fortsätta öka de närmsta åren, och vi kommer att öka ännu mer nu när vi fått in duktigt folk!


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »