Polisen Anna Tells debutroman Fyra dagar i Kabul i unik utlandsdeal

Kidnappningsdramat Fyra dagar i Kabul säljs genom preempt till Tyskland och Polen innan boken har släppts på svenska. Hedlund Agency ser även intresse från USA.

Hedlund Agency har gjort en tvåboksdeal genom preempt (ett förhandsbud som tar bort objektet från marknaden) med det tyska förlaget Rowohlt för ännu ej utkomna Fyra dagar i Kabul, skriver Publishers Weekly. Författaren Anna Tell är erfaren kriminalkommissarie och har även en bakgrund inom Försvarsmakten.

fyradagarikabul– Bearbetningen av den tyska marknaden var en del av vår strategi som visade sig falla väl ut, berättar Jessica Bab Bonde på Hedlund Agency, Anna Tells agent.

Fyra dagar i Kabul är Anna Tells debutroman, och är första boken i en serie om förhandlaren Amanda Lund. Det är en spänningsroman som handlar om två svenska diplomater som kidnappas i Afganistan. Boken ges ut i juni av Wahlström & Widstrand.

Fyra dagar i Kabul är ett rafflande kidnappningsdrama med politiska förtecken som utspelar sig på den internationella arenan. Berättelsen drivs framåt i ett högt tempo med hjälp av en befriande stark och sund kvinnlig huvudkaraktär. Dessutom är den skriven av en polis med erfarenhet från internationellt operativt arbete, på fältet. Allt sammantaget blir det en mycket lockande och spännande historia, säger Jessica Bab Bonde.

Har fler länder visat intresse?
– Ja, vi har gjort en preempt-försäljning i Polen också och har intresse från flera förlag i Europa, men även från USA.

Hur unikt är det att ej utkommen debutroman säljs till utlandet?
–Det unika här är främst att vi sålt den genom stora preempt. Storleken på budet är unikt och att få två preempts på några få dagar är också ovanligt. Det är ett av de största förskotten vi sett på agenturen, i ärlighetens namn.

Copyright/fotograf: Helén Karlsson (bilden är beskuren).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL