Polisen Anna Tells debutroman Fyra dagar i Kabul i unik utlandsdeal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Kidnappningsdramat Fyra dagar i Kabul säljs genom preempt till Tyskland och Polen innan boken har släppts på svenska. Hedlund Agency ser även intresse från USA.

Hedlund Agency har gjort en tvåboksdeal genom preempt (ett förhandsbud som tar bort objektet från marknaden) med det tyska förlaget Rowohlt för ännu ej utkomna Fyra dagar i Kabul, skriver Publishers Weekly. Författaren Anna Tell är erfaren kriminalkommissarie och har även en bakgrund inom Försvarsmakten.

fyradagarikabul– Bearbetningen av den tyska marknaden var en del av vår strategi som visade sig falla väl ut, berättar Jessica Bab Bonde på Hedlund Agency, Anna Tells agent.

Fyra dagar i Kabul är Anna Tells debutroman, och är första boken i en serie om förhandlaren Amanda Lund. Det är en spänningsroman som handlar om två svenska diplomater som kidnappas i Afganistan. Boken ges ut i juni av Wahlström & Widstrand.

Fyra dagar i Kabul är ett rafflande kidnappningsdrama med politiska förtecken som utspelar sig på den internationella arenan. Berättelsen drivs framåt i ett högt tempo med hjälp av en befriande stark och sund kvinnlig huvudkaraktär. Dessutom är den skriven av en polis med erfarenhet från internationellt operativt arbete, på fältet. Allt sammantaget blir det en mycket lockande och spännande historia, säger Jessica Bab Bonde.

Har fler länder visat intresse?
– Ja, vi har gjort en preempt-försäljning i Polen också och har intresse från flera förlag i Europa, men även från USA.

Hur unikt är det att ej utkommen debutroman säljs till utlandet?
–Det unika här är främst att vi sålt den genom stora preempt. Storleken på budet är unikt och att få två preempts på några få dagar är också ovanligt. Det är ett av de största förskotten vi sett på agenturen, i ärlighetens namn.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Copyright/fotograf: Helén Karlsson (bilden är beskuren).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »