ANNONS

Polisen Anna Tells debutroman Fyra dagar i Kabul i unik utlandsdeal

Kidnappningsdramat Fyra dagar i Kabul säljs genom preempt till Tyskland och Polen innan boken har släppts på svenska. Hedlund Agency ser även intresse från USA.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Hedlund Agency har gjort en tvåboksdeal genom preempt (ett förhandsbud som tar bort objektet från marknaden) med det tyska förlaget Rowohlt för ännu ej utkomna Fyra dagar i Kabul, skriver Publishers Weekly. Författaren Anna Tell är erfaren kriminalkommissarie och har även en bakgrund inom Försvarsmakten.

fyradagarikabul– Bearbetningen av den tyska marknaden var en del av vår strategi som visade sig falla väl ut, berättar Jessica Bab Bonde på Hedlund Agency, Anna Tells agent.

Fyra dagar i Kabul är Anna Tells debutroman, och är första boken i en serie om förhandlaren Amanda Lund. Det är en spänningsroman som handlar om två svenska diplomater som kidnappas i Afganistan. Boken ges ut i juni av Wahlström & Widstrand.

Fyra dagar i Kabul är ett rafflande kidnappningsdrama med politiska förtecken som utspelar sig på den internationella arenan. Berättelsen drivs framåt i ett högt tempo med hjälp av en befriande stark och sund kvinnlig huvudkaraktär. Dessutom är den skriven av en polis med erfarenhet från internationellt operativt arbete, på fältet. Allt sammantaget blir det en mycket lockande och spännande historia, säger Jessica Bab Bonde.

Har fler länder visat intresse?
– Ja, vi har gjort en preempt-försäljning i Polen också och har intresse från flera förlag i Europa, men även från USA.

Hur unikt är det att ej utkommen debutroman säljs till utlandet?
–Det unika här är främst att vi sålt den genom stora preempt. Storleken på budet är unikt och att få två preempts på några få dagar är också ovanligt. Det är ett av de största förskotten vi sett på agenturen, i ärlighetens namn.

Copyright/fotograf: Helén Karlsson (bilden är beskuren).

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL