Amazon på väg mot miljardomsättning i Sverige – men hur mycket är böcker?

Svenska Amazons ehandel omsatte mellan 450 och 500 Mkr första halvåret 2021, enligt beräkningar av sajten Ehandel som tittat på företagets momsredovisning. Med 109 Mkr i inbetald moms för perioden jan-juni 2021 (21 Mkr samma period 2020) så beror omsättningen på vilka varor som sålts. Ehandel har ett räkneexempel på 20 procent böcker och då skulle omsättningen hamna över 500 Mkr och alltså på god väg mot en miljard i årsomsättning.
Boktugg bedömer dock det som osannolikt att Amazon skulle sålt böcker för 125 Mkr i Sverige då siffran inte inkluderar Audible (säljs via UK) eller Kindleböcker (som inte erbjuds på Amazon.se och de flesta kunder har konton i USA). Återstår att se hur Amazon Prime-medlemskapet kommer att påverka försäljningen av böcker och andra varor under resten av året.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.