Författare nobbar bokfestival där Ulf Kristersson deltar

Statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild: HENRIK MONTGOMERY/TT.

Flera författare hoppar av Rinkeby bokfestival i protest mot att statsminister Ulf Kristersson (M) ska delta, rapporterar Expressen.

Vilka författare som har tackat nej på grund av Kristersson och varför vill arrangören inte gå in på.

”Vi beklagar det som har uppstått. Vi respekterar deras ståndpunkt och har lärt oss av denna process. Vi kommer inte att gå ut själva med vilka deltagare det gäller”, skriver Fardosa Omar, verksamhetschef vid arrangören Rinkeby Folkets hus, till TT.

Flera kända författare medverkar i årets program, bland annat Ia Genberg, Malin Persson Giolito och Karolina Ramqvist.

Kristersson ska delta i ett samtal om Sverige under andra världskriget.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.