Författaren Sophie Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

Den brittiska författaren Sophie Kinsella. Arkivbild: DAVID HARTLEY/REX/TT.

Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren ”En shopaholics bekännelser”, behandlas för ”en aggressiv form av hjärncancer”, skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

”Anledningen till att jag inte har delat med mig av detta tidigare är för att jag ville säkerställa att mina barn skulle få ta del av och bearbeta de här nyheterna ostört och anpassa sig till vad som är vårt ’nya normala'”, skriver hon.

Sophie Kinsella är en pseudonym. Bakom namnet står den 54-åriga britten Madeleine Wickham.

”I nuläget är allt stabilt och jag mår överlag väldigt bra, även om jag blir trött och har fått sämre minne”, skriver hon vidare.

En shopaholics bekännelser släpptes år 2000 och Kinsella har skrivit nio uppföljare, samt en rad andra romaner. Den första boken filmatiserades år 2009 med Isla Fisher i huvudrollen.

”Skickar massor av kärlek och helande energi”, skriver Fisher i en kommentar.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.