23 nya japanska (!) ord i Oxfords engelska ordbok

📘 Låneord. Oxford English Dictionary har adderat 23 japanska ord, rapporterar The Guardian. Mer än hälften är relaterade till matlagning men även ordet Kintsugi, som är ett allt populärare sätt att laga trasig keramik, finns med. Bra att känna till i bokbranschen är Isekai, en japansk genre inom fantasy fiction som innefattar en karaktär som transporteras till eller återföds i en annan, konstig eller ovanlig värld. Ett färskt exempel på genren är Hayao Miyazakis film Pojken och Hägern (The Boy and the Heron), där 12-årige Mahito upptäcker ett övergivet torn, en port till en fantastisk värld.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL