Gunnar Weber debuterar med Ett litet ekollons äventyr

Gunnar Weber.

Jag är född i Räppe i Småland på 1950-talet, men bor idag i Halmstad. Räppe var vid den tiden en liten by med lanthandel, stärkelsefabrik, lådfabrik och byskola. Dessutom fanns det en ångbåt som gick i trafik längs Räppe kanal. Lådfabriken med ångmaskin och kanalångaren var spännande för en liten grabb, så där var jag ofta. Det fanns inga lekkamrater i min ålder i närheten och förskola var inte uppfunnet. Därför fick jag tidigt lära mig att skapa en värld med egna lekar och låtsaskompisar, vilket säkert har hjälpt mig till att bli kreativ, fabulera och fantisera.

I grundskolan var det matematik, slöjd, teckning, svenska och musik som jag gillade bäst. Redan som 13-åring startade jag mitt första popband och är fortfarande ute och turnerar. Efter lumpen och skogsarbete ett år valde jag att läsa till civilingenjör i Linköping. Efter examen blev det jobb i industrin några år, innan jag fick jobb som lektor på Högskolan i Halmstad.

Mitt intresse för akvarellmålning tog jag upp på allvar under pandemin. Jag bestämde mig för att måla julklappar till barnbarnen. Det var så roligt, så det blev julklappar till barn och släktingar också. Sedan har det bara rullat på. 

På senare tid har det blivit många barnmotiv med små ekollongubbar, vilket har resulterat i en första bilderbok ”Ett litet ekollons äventyr”. Både saga och illustrationer är skapade av mig. Den utkom under våren 2024.

Ett litet ekollons äventyr

Ett litet ekollons äventyr

Det här är berättelsen om ekollonet Lill-Ollon Ek, som en dag bestämmer sig för att lämna Den magiska ekskogen. Han ger sig ut i den stora världen för att leta efter sin bortrövade pappa.

En spännande resa genom drömska landskap, med märkliga varelser och många oväntade äventyr väntar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL