Adlibris öppnar bokhandel i Uppsala

Adlibris öppnar butik i Uppsala. Bild: Pressbild

Efter sommaren öppnar Adlibris en bokhandel i Uppsala. Sedan tidigare har nätbokhandeln två fysiska butiker, i Stockholm och Göteborg. Valet av Uppsala motiveras med stadens storlek och attraktiva läge och affärsområdeschef Cecilia Held utesluter inte fler fysiska bokhandlar i framtiden.

På Stora Torget i Uppsala öppnar Adlibris efter sommaren en butik som förutom böcker också kommer att innehålla spel, garn och pyssel. Lokalen är drygt 500 kvadratmeter stor och ungefär tio personer kommer att anställas. Placeringen är nära Akademibokhandeln, vilket Cecilia Held, affärsområdeschef retail på Adlibris, tror kan vara gynnsamt för båda parter.

–  Konkurrens finns överallt men vi hoppas och tror att det finns utrymme för fler inspirerande bokhandlar. Att fler bokaffärer finns i varandras närhet kan också dra till sig fler människor.

Varför valde ni Uppsala?
– Att det blev just Uppsala beror på flera saker, en stor stad, vi har hittat en fin lokal på ett bra läge, vi har tidigare funnits fysiskt med en Pocket Shop-butik och sedan den stängde har vi längtat tillbaka. Så vi är så glada över att öppna i Uppsala.

Satsningen i Uppsala kommer när Adlibris ser en försäljningsökning i de båda butikerna i Göteborg och Stockholm. Om fler fysiska butiker planeras återstår att se, Cecilia Held utesluter det inte.

 – Nu öppnar vi i Uppsala och lägger allt fokus på att det ska bli riktigt bra, sedan får vi se om och hur vi kan ta det vidare.

I Uppsala finns sedan tidigare Campusbokhandeln, som ägs av Adlibris. Kombinationen med Pocket Shop ger Adlibris en stark position på marknaden, menar Cecilia Held.

– De tre kompletterar varandra: Adlibris erbjuder ett stort utbud av böcker, spel, pyssel, garn mm och är stora till ytan medan Pocket Shop-butikerna, som främst finns i trafikintensiva reselägen, är mindre till ytan och erbjuder ett kurerat utbud av framförallt pocketböcker, men även en del inbundna böcker och reserelaterade non-books såsom spel. Campusbokhandeln vänder sig till studenter och erbjuder framförallt begagnad kurslitteratur men även ny finns att köpa.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL