Heffaklumpen-priset för 2023 till Melody Farshin

🐘 Pris. Expressens Heffaklumpen 2023 går till stand up-komikern, författaren och debattören Melody Farshin, som gett ut tre böcker på Bonnier Carlsen, som förra året släpptes i samlingsvolymen Mizeria deluxe. Heffaklumpen är ett årligt pris för barn- och ungdomskultur som instiftades 1966 och består av en statyett som skapas varje år av konstnären Stina Opitz. Namnet Heffaklump är förresten hämtat ur A.A. Milnes bok om Nalle Puh.
Motivering: Den fetaste fiktionen har en särskild melodi. Längs blå linjen löper hennes blodröda tråd, och avtäcker trefaldigt en tonårsvärld full av såväl grymhet som humor och kärlek.
Tidigare pristagare i urval: Maria Gripe (1966), Barbro Lindgren (1971), Lennart Hellsing (1980), Jenny Jägerfeldt (2019), Emma Adbåge och Lisen Adbåge (2021).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL