Marianne Petrén debuterar med Smugglare i hamnen

Marianne Petrén. Fotograf: Mikael Eriksson

Jag har alltid haft böcker och barn omkring mig – både privat och i mitt yrkesliv som lågstadielärare, specialpedagog, läromedelsutvecklare, lektör, läromedelsförfattare och korrekturläsare. I dag har jag fem barnbarn mellan 6 år och 13 år som deltagit under skrivprocessen och kommit med synpunkter och inte minst stärkt mig i min förvissning att det är en berättelse som fängslar barn i den åldern.

Intresset för både historia och för den lilla människan har alltid funnits med mig. Jag vill att läsarna ska få möjlighet att ta del av en annan tid i den här äventyrsberättelsen och kanske hitta något som de har gemensamt med huvudpersonerna eller situationer de känner igen sig i. 

Förutom att boken både genom text och bild ger en uppfattning av hur barn i läsarnas ålder levde för ungefär 70 år sedan, så vill jag visa att alla kan försöka hjälpa till och göra skillnad.

Smugglare i hamnen

Smugglare i hamnen

Vad händer egentligen i hamnen? Vilka är främlingarna och vad bär de på?

Från sitt gömställe bakom en godsvagn ser Eva och Lars hur främlingarna byter varor och pengar. Snart är vännerna mitt uppe i en spännande och farlig jakt på smugglarna.

Följ med på en tidsresa till 1950-talet där Eva och Lars är huvudpersoner. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL