Stefan Lindgren debuterar med Filippo, sicilianaren – en maffiaberättelse

Stefan Lindgren. Foto Tobias Fischer

​Sedan drygt 30 år har jag delat mitt liv mellan Stockholm, en modern och vacker huvudstad med med honörsord som effektivitet, ordning och rättvisa. Samt Lecce, en antik barockstad med långa heta sandstränder, turkosblått hav, liv och högljudda invånare med anor från tiden före Kristus där passion och kreativitet är viktigare. En fantastisk blandning.

En sång om en ung nigeriansk kvinna som utnyttjades för prostitution längs de italienska landsvägarna och blev fri först genom sin död, gjorde starkt intryck och en följande skrivarkurs i New York, fick mig att börja skissa på en berättelse om maffia, utnyttjande, konflikter och starka känslor, där döden kan bli den yttersta konsekvensen.

I berättelsen får vi träffa sicilianaren Filippo och en lokal syditaliensk maffiafamilj. Vi följer Sophie, en svensk kvinnlig hovrättsfiskal och Daniele, en italiensk åklagare till Stockholm och Oxelösund samt två nyfödda tvillingar som rymmer med sin mor till London.  

Filippo, sicilianaren : en maffiaberättelse

Filippo, sicilianaren : en maffiaberättelse

Året är 1985. På den italienska sydostkusten pågår ett krig mellan flera maffiafamiljer och dödstalen stiger. Filippo, medlem i Cosa Nostra, gör sin första runda i fängelset. Där träffar han Michele, närmaste man till en av de lokala familjernas boss. Den starka Filippo, som har en förmåga att koppla bort sina känslor, blir snart en garanti för Micheles överlevnad i fängelset. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.