Emma Ribbing debuterar med ​Alla vill va rymdraketen

Emma Ribbing.

​I grunden är jag professionell dansare men ser mig själv som hantverkare. Mitt material och stoff är rörelse, kropp, ord och närvaro. I över 25 år har jag arbetat som en ardennerhäst med scenkonst och media. Efter 14 år av internationellt turnéliv är jag nu bosatt i men hemstad Malmö. Som fri konstnär har jag oavbrutet skrivit; verksamhetsberättelser, estradpoesi kulturbidragsansökningar, teater manus. Ändå är steget att kalla sig författare stort för mig. Men nu är jag där och jag längtar efter möten med läsare, grubblare och lekfulla som kan tänkas gilla mina dansande texter och bilder.

Jag har tre egna barn och driver en studio för ljud, media och film i en nedlagd tågindustri i Malmö. Estetiken i min arbetsmiljö och utvecklingen av Malmös förstäder har inspirerat mig till Alla vill va Rymdraketen som är min första fiktiva bok för barn.

Alla vill va rymdraketen

Alla vill va rymdraketen

Liten vill ha utsikt, utsikt som en vuxen, som från en skyskrapa och allra helst från en raket som kan färdas ut i rymden.

Alla vill va rymdraketen är en dans i bokform, en läsupplevelse som inspirerar både barn och vuxna till gemensamma lekflöden och att tänka stort och hållbart. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.