Nevenka Kronberg debuterar med Trots allt som hänt

Nevenka Kronberg. Foto: Anders Kronberg

Jag heter Nevenka Kronberg. Som mitt namn antyder har jag rötter i två länder. Jag har vuxit upp i Malmö och bor med min man strax utanför stan. Bakom mig har jag en lång yrkeskarriär, senast som HR-chef för de nordiska enheterna, i ett multinationellt företag.

Idén om att skriva en självbiografi väcktes för många år sedan. När jag slutade arbeta började den tanken framstå som möjlig. Jag kände att det var angeläget att berätta min familjs historia, hur livet blev i landet i norr. Det var tidigt sextiotal när vi kom till Sverige. Industrin gick på högvarv, och anpassningen till det svenska samhället gick framåt. Framtiden såg ljus ut. Men en dag tog vårt liv en ofattbar vändning, som kom att prägla oss för all framtid.

En skrivarkurs på Folkuniversitet blev startskottet till bokens tillblivelse. För att få ytterligare inspiration till mitt skrivande tog jag en diktkurs på distans. Det öppnade ett fönster till lyrikens värld. Kan hända att min nästa bok blir en poesibok.

Trots allt som hänt

Trots allt som hänt

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2023-10-20

Nevenka Kronbergs självbiografiska bok tar sin början på 60-talet då familjen flyr sitt hemland. Porten till Sverige är välkomnande och arbetsgivarnas dörrar står på vid gavel. Anpassningen till det nya landet genom arbete och skola går framåt. Men en dag förändras livet för alltid. Nevenka är tio år när hon och familjen drabbas av det ofattbara. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.