Hässleholms bokhandel försatt i konkurs

Hässleholms bokhandel är försatt i konkurs och konkursförvaltare Niklas Sigesgård på Amber Advokater har startat en utförsäljning.

I 38 år har Hässleholms bokhandel försett kunderna med böcker, men nu är det slut. Bokhandeln försattes nyligen i konkurs på grund av hyresskulder. Om bokhandeln kommer att leva vidare i någon form är oklart.

Hyresskulderna blev för stora och hyresvärden begärde till slut bokhandeln i konkurs. Konkursförvaltare Niklas Sigesgård har efter en inventering startat en utförsäljning av butikens lager, men tror inte att intäkterna från den kommer att kunna täcka hyresskulderna på 375 000 kronor. Därutöver finns även andra skulder, säger han till Norra Skåne.

Hur ser det ut nu, finns det några intressenter till att ta över bokhandeln?

– Just nu har vi utförsäljning av lagret. Parallellt med det så har vi tagit emot ett par förfrågningar från intressenter som är intresserade av att köpa delar av det som finns kvar i lagerinventarier. Men det är ingenting som är klart, säger Niklas Sigesgård.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL