Alvilda och Karrusel slås ihop och utökar i Sverige

Jonas Holm Hansen, förlagschef på Alvilda. Bild: Christian Sand.

Alvilda och Karrusel Forlag blir Alvilda när försäljningsavdelningarna slås samman. Förlaget som ger ut barn- och ungdomsböcker utökar samtidigt sin lista till den svenska bokhandeln.

Karrusel Forlag har haft verksamhet i Sverige sedan 2011, med fokus på massmarknad. Förlaget blev 2019 uppköpt av Alvilda, som nu slår ihop de svenska försäljningsavdelningarna under namnet Alvilda.

I samband med förändringen utökas förlagets lista till den svenska bokhandeln och de första böckerna ges ut under hösten. Bland förlagets författare finns Nicole Boyle Rødtnes och Mette Finderup. Till våren 2024 kommer böckerna om igelkotten Börste, som SVT visar tecknade filmer om i höst, det skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att ge ut våra första böcker under namnet Alvilda i Sverige. Vi har mer än ett decenniums erfarenhet av bokutgivning, och vi sätter en ära i att välja och ge ut böcker som passar marknaden. Genom åren har vi märkt att vår särskilda styrka är barn- och ungdomsböcker. Vi vet vad vi är bäst på, och vi fokuserar på det, säger förlagschef Jonas Holm Hansen.

Alvilda grundades 2009 och ger ut böcker i Sverige, Danmark och Norge. En ny hemsida för den svenska marknaden lanseras i samband med förändringen, alvilda.se.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.