Nu kan du söka Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium

Idag öppnar ansökan för Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium, som kan sökas av författare som har skrivit läromedel eller kurslitteratur. Förra året delades 990 stipendier ut och i år vill organisationen dela ut ännu fler.

– Jag vill verkligen uppmana alla som har skrivit läromedel eller kurslitteratur att söka vårt kopieringsstipendium. Det finns inget bestämt antal stipendier utan det avgörs av hur många kvalificerade ansökningar vi får in, säger Pia Cederholm, ordförande i Läromedelsförfattarnas stipendienämnd. Alla som uppfyller kriterierna har rätt till kopieringsstipendium. Det enda som krävs är en ansökan.

Förra året delade Läromedelsförfattarna ut över 24 miljoner kronor, fördelat på 990 författare. Pengarna kommer från den lagliga kopiering som sker på skolor, högskola och universitet – därav namnet kopieringsstipendium.

– Att dela ut kopieringsstipendium är en av Läromedelsförfattarnas främsta uppgifter. Ju fler upphovspersoner som får ta del av kopieringsersättningen desto bättre har vi lyckats med vår uppgift som organisation, säger Pia Cederholm.

Stipendiet söks via Läromedelsförfattarnas webbplats. Sista ansökningsdag är den 16 oktober.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL