Sista deadline för anmälan till Augustpriset 15 september 2023

🏆 Augustpriset. Sista deadline för att anmäla böcker till Augustpriset 2023 närmar sig. ”Senaste den 15 september klockan 12.00 behöver samtliga augustpristitlar finnas på Förläggareföreningens kansli för att kunna hamna i händerna på jurygrupperna. Inga undantag görs från deadlinen”, skriver föreningen. För att få delta i Augustpriset 2023 ska boken vara utgiven mellan den 24 oktober 2022 och den 22 oktober 2023. En liten varning bara, böcker som anmäls nu (efter prisets andra deadline 30 juni) får betala dubbel anmälningsavgift som straff, dvs 2 x 1100 = 2200 kr/titel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.