Eva Houltzén lämnar VD-rollen på Publizon

Eva Houltzén, vd Axiell Media. Bild: Pressbild

Eva Houltzén lämnar Publizon och VD-posten under hösten. Integrationen av Publizon och Axiell Media är genomförd och efter åtta år tycker hon att det är ett bra tillfälle att hitta nya utmaningar.

– Jag har lett bolaget i 8 år, och i samband med att Publizon förvärvade Axiell Media i våras kände jag att det var en bra tidpunkt för mig personligen att göra något nytt och låta andra ta vid, säger Eva Houltzén som blev VD i samband med att Axiell Group förvärvade dåvarande Elib AB 2015 och bolaget döptes om till Axiell Media.

Tillsammans med Publizons nya ägare har hon sedan affären presenterades i mars säkerställt en smidig övergång för bolaget till den nya ägarstrukturen av hänsyn till både kunder, leverantörer och anställda. Men nu menar Eva Houltzén att det är dags i omställningen för nya krafter att hjälpa företaget till nästa nivå, vilket enligt planen kommer innebära expansion på nya marknader.

– Jag är oerhört stolt över den utveckling vi har gjort som företag. Idag är vi ett välorganiserat och kunddrivet team och vi har framgångsrikt lanserat nya tjänster, till exempel Biblio-appen med idag över 400 000 slutanvändare på svenska bibliotek. Dessutom har vår expansion till Finland gett oss möjlighet att utveckla nya prismodeller. Det har varit en kraftfull utveckling på en snabbt föränderlig marknad och samtidigt har vi kunnat
stärka vår lönsamhet. Jag är oerhört stolt över hela teamets prestation och det har varit en glädje att arbeta med så många kompetenta medarbetare och fantastiska kunder, säger Eva Houltzén.

Lasse Nyrup, koncern-VD Publizon Group, kommenterar i samma pressmeddelande:

– Vi beklagar att Eva lämnar oss, men har samtidigt stor respekt för det svåra beslutet som det är att låta barnet du uppfostrat i 8 år flyga från boet. Eva har varit en stor tillgång i utvecklingen av den svenska och finska marknaden och med stort förtroende och engagemang har hon säkerställt en god integration av verksamheten i
Sverige och Finland med de andra marknader och affärsområden vi arbetar inom, säger han och tillägger:

– Vi har nu påbörjat processen med att hitta en ersättare till Eva, som ska hjälpa oss att säkra ännu bättre möjligheter för svenska förlag att få ut sitt innehåll till nya marknader samt vidareutveckla våra tjänster för bibliotek och skolor i Sverige. Jag är väldigt tacksam för Evas stora hjälp med att se till att hennes ersättare kan få en så bra start som möjligt.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL