Amazons problem med AI och böcker

🤖 AI-problem. Amazons nätbokhandel är en allt mindre del av företagets verksamhet. Men problemen med AI ökar både i form av fejkade böcker (ofta genererade med AI) och fejkade recensioner (av dessa och andra böcker) som allt oftare skrivs av AI-botar, rapporterar Axios. Kundrecensioner har varit en viktig del av Amazons nätbokhandel och företaget har till och med stämt folk som lämnar falska recensioner mot betalning.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.